Ιστορικό

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΗΘΕΥΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ιδρύθηκε στις 11 Ιουλίου 2011, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνομιλίες 12 εταιριών του κλάδου. Μετέπειτα ακολούθησαν άλλες 13 και έγιναν συνολικά 23 εταιρίες-ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου.

Η χαρά μας και η αγωνία μας ήταν μεγάλη. Κατορθώσαμε να  πραγματοποιήσουμε το όραμά μας, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, να δημιουργήσουμε μια έκθεση που να μας εκφράζει και να εξυπηρετεί τον κλάδο συνολικά. Το όνομα της έκθεσης ήλθε και αυτό μετά από συλλογικές συζητήσεις, μέσα σε πνεύμα φιλικό, θετικό, προσφοράς για αυτή την σημαντική προσπάθεια. Έτσι την επόμενη χρονιά, το 2012 γεννήθηκε η έκθεση SCHOOL & OFFICE.

Με κίνητρο την εξέλιξη και τον ενθουσιασμό μας, παντρέψαμε την συλλογική μας γνώση με την εμπειρία  κατοχυρώνοντας την  SCHOOL & OFFICE ως την κορυφαία έκθεση του κλάδου  με νέες προοπτικές και δυνατότητες που μας αρμόζουν και μας αντιπροσωπεύουν.

 

Προσφορά του Συνδέσμου προς τους πελάτες

Στην διάρκεια των ετών ο σύνδεσμος μαζί με την ΕΕΔΕ πραγματοποίησε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια προς τους πελάτες μας, τα βιβλιοπωλεία, πιλοτικά στην Αθήνα την πρώτη χρονιά και μετέπειτα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα. Τα σχόλια των πελατών μετά από γραπτή αξιολόγηση ήταν διθυραμβικά.

 

Προσφορά του Συνδέσμου προς την κοινωνία

Κατά την έναρξη της πανδημίας, θέλοντας και ο σύνδεσμος να συμβάλει στην ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού των  Νοσοκομείων της χώρας ζήτησε να πληροφορηθεί για τυχόν έκτακτες ανάγκες και την κάλυψή τους. Έτσι ο σύνδεσμος πληροφορήθηκε ότι αρκετά Νοσοκομεία της χώρας είχαν έλλειψη θαλάμων αρνητικής πίεσης, που ήταν απαραίτητοι, για την διαδικασία εξέτασης και δειγματοληψίας και  για την αποφυγή μόλυνσης των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων, για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Η ενημέρωση που λάβαμε ήταν ότι τα νοσοκομεία, Σερρών,

Αλεξάνδρας, Ιωαννίνων, Κέντρο Υγείας Πάρου είχαν άμεση ανάγκη από θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Έτσι τον Ιούνιο του 2020 ο Σύνδεσμος αγόρασε και δώρισε ένα θάλαμο αρνητικής πίεσης προς τον Δήμο Πάρου. Ο θάλαμος αυτός τοποθετήθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου και έτσι όλες οι εξετάσεις για covid-19 άρχισαν να γίνονται, άμεσα και γρήγορα στο Νησί της Πάρου και να μην μεταφέρονται στην Σύρο και να επιμολύνουν περαιτέρω. Επιπρόσθετα, δεν χρειάζονταν περαιτέρω έξοδα η χρόνο μεταφοράς.

 

Προσφορά του Συνδέσμου στο κλάδο

Έχοντας ιδρύσει το Σύνδεσμο μας από το 2011, ως το συλλογικό φορέα του κλάδου μας, κερδίσαμε την δυνατότητα να αντιπροσωπεύουμε και να διατυπώνουμε τα αιτήματα του κλάδου μας στην Δημόσια Διοίκηση. Έτσι, το καλοκαίρι του 2015 ο Σύνδεσμος, υπέβαλε  αίτημά προς τα αρμόδια υπουργεία, να δοθεί προτεραιότητα εισαγωγής υλών και εμπορευμάτων του κλάδου κατά την διάρκεια των capital control και το κέρδισε άμεσα.

Μετέπειτα, το 2020 στην αρχή της πανδημίας, ο Σύνδεσμος υπέβαλε αίτημα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης να προστεθούν τα ΚΑΔ όλου του κλάδου μας, στην ήδη υπάρχουσα λίστα των ΚΑΔ για την υποβολή στην διαδικασία αναστολής και εισπρακτέας προκαταβολής. Το αίτημά μας προχώρησε άμεσα προς μεγάλη ανακούφιση όλου του κλάδου.

 

Συμμετοχή Μελών στο Δ. Σ. του Συνδέσμου

Θέλουμε έντονα την συνειδητή συμμετοχή των Μελών στα δρώμενα του Συνδέσμου και την ένταξη νέων Μελών στο Δ.Σ. του Συνδέσμου, πρώτον, γιατί εμπλουτίζουμε με νέες ιδέες και απόψεις την κοινή μας προσπάθεια και δεύτερον, την ένταξη νέων ηλικιακά Μελών στο Δ.Σ.

Όλα αυτά τα χρόνια, πολλά Μέλη εντάχθηκαν και ψηφίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, άλλα λιγοστά αποχώρησαν από τον κλάδο και τον σύνδεσμο. Επιπρόσθετα, αρκετά νέα Μέλη εντάχθηκαν το τελευταίο διάστημα. Καλωσορίζουμε τα  7  νέα Μέλη του Συνδέσμου και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι μαζί θα χαράξουμε μια νέα πορεία και μέσα από την συλλογική μας προσπάθεια να βοηθήσουμε την Αγορά και τον κλάδο μας να πάει μπροστά.

Εστιάζουμε στη Πρόοδο, στην Εξέλιξη και στην Ανάπτυξη!

Copyright © 2024 Σύνδεσμος Προμηθευτών Χαρτοπωλείου   |   All Rights Reserved

Powered by WEbdEC